Sposób przygotowania:
Pikantna zupa curry z soczewicą i kalafiorem
🔘 Najpierw w garnku o pojemności co najmniej 3 litrów podgrzać oliwę z oliwek. Później dodać cebulę, czosnek, imbir i mieszając co jakiś czas dobrze poddusić. Następnie dodać kardamon ( mielony lub 2 kapsułki rozgnieść w możdzierzu ), kolendrę, kurkumę, curry, sól i ponownie wszystko wymieszać.
🔘 Teraz wlać pokrojone pomidory, wodę i przrz chwilę gotować. Następnie dodać pierś z kurczaka, domieszać ziemniaki, soczewicę i mieszając gotować na średnim ogniu przez około 25 minut, aż mięso, soczewica i ziemniaki będą miękkie. Po około 15 minutach, mięso wyjąć, rozdrobnić przy pomocy dwóch widelców i włożyć z powrotem do zupy. Teraz dodać kalafior i również gotować do miękkości. W razie potrzeby zupę doprawić solą i chili.
🔘 Teraz wlać pokrojone pomidory, wodę i przrz chwilę gotować. Następnie dodać pierś z kurczaka, domieszać ziemniaki, soczewicę i mieszając gotować na średnim ogniu przez około 25 minut, aż mięso, soczewica i ziemniaki będą miękkie. Po około 15 minutach, mięso wyjąć, rozdrobnić przy pomocy dwóch widelców i włożyć z powrotem do zupy. Teraz dodać kalafior i również gotować do miękkości. W razie potrzeby zupę doprawić solą i chili.