Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kalafior z wody

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kalafior to bardzo zdrowe i mało kaloryczne warzywo, które powinno znajdować się w naszym menu

Kalafior z wody Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kalafior z wody

 

 

Sposób przygotowania:

Kalafior z wody
Kalafior umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody z dodatkiem cukru. Gotować kilka minut bez przykrycia, następnie przykryć i ugotować do miękkości. Masło i bułkę zrumienić . Kalafior wyłożyć na talerz i oblać zrumienionym masłem z bułką tartą. Podawać jako dodatek do potraw.
Kalafior z wody
Etap 1
Kalafior z wody
Etap 2

Tagi:

tarta kalafior