Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2674]

Kalafior z żółtym serem i granatem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Sałatka z kalafiora z pestkami granatu wszyscy domownicy byli zachwyceni.

Kalafior z żółtym serem i granatem

Składniki:

Kalafior z żółtym serem i granatem

 

  • 1 kalafior
  • 1 szkl kukurydzy konserwowej
  • 30-40 dag kapusty pekińskiej
  • 3-4 łyżki pestek granatu
  • 10 dag żółtego sera
  • 1/2 łyżeczki curry
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz biały do smaku

Sposób przygotowania:

Kalafior z żółtym serem i granatem
Kalafior podzielić na różyczki, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, włożyć do miski i ostudzić. Kapustę pekińską poszatkować, posypać przyprawą curry, dodać do kalafiora. Ser żółty zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych otworach. Kukurydzę wyłożyć na sitko, osączyć. Majonez połączyć z jogurtem, dodać szczyptę soli i pieprzu, wymieszać. Wszystkie składniki sałatki razem wymieszać, przyprawić do smaku. Przed podaniem posypać pestkami granatu. Podawać jako dodatek do obiadu.

Tagi:

kalafior sery ser