WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1022]

Kanapka tostowa z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kanapka z chleba tostowego na słodko z dżemem owocowym i bananem, panierowana w jajku i w mące i smażona na patelni.

Kanapka tostowa z patelni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapka tostowa z patelni

 

Sposób przygotowania:

Kanapka tostowa z patelni

ETAP 1:

Kromki chleba tostowego ułożyć na desce do krojenia. Z jednej strony posmarować każdą z nich dżemem owocowym. Na jednej kromce ułożyć plasterki banana.

Kanapkę złożyć. Jajko wybić do talerza i roztrzepać widelcem. Mąkę wysypać na drugi talerz. Kanapkę panierować w jajku i w mące.

Na patelni rozgrzać olej i na gorący włożyć kanapkę. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Po usmażeniu zdjąć na ręcznik papierowy żeby pozbawić ją nadmiaru tłuszczu. Następnie przełożyć na talerz i oprószyć cukrem pudrem.

Kanapka tostowa z patelni
Usmażona kanapka tostowa przed posypaniem cukrem pudrem
Kanapka tostowa z patelni
Kanapka tostowa w trakcie smażenia na patelni
Kanapka tostowa z patelni
Kanapka tostowa panierowana przed usmażeniem
Kanapka tostowa z patelni
tosty posmarowane dżemem z ułożonym bananem