WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 743]

Tosty z potrójnym serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tosty z potrójnym serem to tosty z trzema rodzajami sera: serkiem topionym, serem żółtym typu gouda i wędzonym oscypkiem.

Tosty z potrójnym serem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Tosty z potrójnym serem

 

  • 4 kromki chleba tostowego
  • ok. 20g serka topionego naturalnego
  • 2 plasterki sera żółtego np. gouda
  • 4 plasterki oscypka
  • kilka plasterków pomidora
  • sól, pieprz
  • masło

Sposób przygotowania:

Tosty z potrójnym serem

ETAP 1:

Kromki chleba tostowego ułożyć na desce. Z jednej strony wszystkie 4 kromki posmarować masłem i tą stroną ułożyć na desce do krojenia.

Drugą stronę 2 tostów posmarować serkiem topionym. na pozostałych 2 kromkach ułożyć po plasterku żółtego sera typu gouda i na serze ułożyć plasterki pomidora. Doprawić solą i pieprzem.

Tosty złożyć i włożyć do opiekacza. Opiekać na złoty kolor. Następnie na tostach ułożyć plasterki oscypka (1 plasterek oscypka na jeden trójkąt). Ponownie zamknąć opiekacz i dosłownie po kilkunastu sekundach otworzyć.

Oscypek powinien być lekko roztopiony. Tosty wyjąć na deskę i przekroić na trójkąty. Przełożyć na talerz. Podawać na gorąco np. z ketchupem.

Tosty z potrójnym serem
Tosty po upieczeniu wyłożone na desce przed przekrojeniem
Tosty z potrójnym serem
Na podpieczone tosty ułożone plsterki oscypka
Tosty z potrójnym serem
tosty przed złożeniem z nałożonymi wszystkimi elementami farszu
Tosty z potrójnym serem
Chleb tostowy posmarowany masłem, serkiem topionym z ułożonym serem

Tagi:

tosty