Sposób przygotowania:
Tosty z potrójnym seremETAP 1:
Kromki chleba tostowego ułożyć na desce. Z jednej strony wszystkie 4 kromki posmarować masłem i tą stroną ułożyć na desce do krojenia.
Drugą stronę 2 tostów posmarować serkiem topionym. na pozostałych 2 kromkach ułożyć po plasterku żółtego sera typu gouda i na serze ułożyć plasterki pomidora. Doprawić solą i pieprzem.
Tosty złożyć i włożyć do opiekacza. Opiekać na złoty kolor. Następnie na tostach ułożyć plasterki oscypka (1 plasterek oscypka na jeden trójkąt). Ponownie zamknąć opiekacz i dosłownie po kilkunastu sekundach otworzyć.
Oscypek powinien być lekko roztopiony. Tosty wyjąć na deskę i przekroić na trójkąty. Przełożyć na talerz. Podawać na gorąco np. z ketchupem.