Sposób przygotowania:
Filety śledziowe z warzywami w pomidorach
Jeśli filety śledziowe są duże to najlepiej przekroić je na dwa filety i każdy również na połowę, lepiej się smażą i będą wygodniejsze do jedzenia.
Opłukane filety osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać kucharkiem i obtaczać je w mące.
Smażyć na rumiano na gorącym oleju, odkładać do większej miski.
Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać startą marchew, pokrojoną paprykę, pory i podsmażać z 5 minut mieszając.
Wlać domowy sok pomidorowy lub kupny w kartonie, dodać cukier, ocet winny, pieprz mielony, ostudzony wlać do śledzi i schować pod przykryciem do lodówki na całą noc.
Opłukane filety osuszyć ręcznikiem papierowym, posypać kucharkiem i obtaczać je w mące.
Smażyć na rumiano na gorącym oleju, odkładać do większej miski.
Na oleju zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać startą marchew, pokrojoną paprykę, pory i podsmażać z 5 minut mieszając.
Wlać domowy sok pomidorowy lub kupny w kartonie, dodać cukier, ocet winny, pieprz mielony, ostudzony wlać do śledzi i schować pod przykryciem do lodówki na całą noc.
SylaUla
ziutula
my lubimy na zimno coś jak po grecku