KRISTOFE

KRISTOFE

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 336]

Kanapka z krewetką i chrupiącym bekonem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka, dobra i ciekawa, po prostu kanapka z krewetkami.

Kanapka z krewetką i chrupiącym bekonem

Składniki:

Kanapka z krewetką i chrupiącym bekonem

 

  • 1/4 kawałka świeżej białej bagietki,
  • dobra oliwa,
  • ząbek czosnku,
  • sól, pieprz do smaku,
  • kilka plasterków bekonu,
  • kilka gotowanych krewetek,
  • garść rukoli,
  • łyżka majonezu,

Sposób przygotowania:

Kanapka z krewetką i chrupiącym bekonem
Na polu bardzo zimno, widok na morze, surowy klimat to Norwegia, to tam zajadałem się w portowej knajpce ciekawą kanapką.Bagietkę przecinamy na połowę skrapiamy oliwą, nacieramy czosnkiem i grillujemy do chrupkości. Na gorącej patelni smażymy bekon tak aby pozbyć się tłuszczu i uzyskać chrupkość plasterków. Gotowa bagietkę smarujemy majonezem, nakładamy rukolę, krewetki bekon, skrapiamy dobrą oliwą, solimy, pieprzymy do smaku. SMACZNEGO.

Tagi:

krewetki