Sposób przygotowania:
Kanapki imprezowe Eliprzygotowanie składników
Przygotować plastry szynki i sera gouda.
przygotowanie składników cd
Na osobnych miseczkach przygotować majonez i pasztet.
przygotowanie składników cd
Z kromek chleba odkroić skórki.
przygotowanie kanapek
Cztery kromki chleba posmarować pasztetem.
przygotowanie kanapek cd
Na pasztecie rozłożyć rukolę.
przygotowanie kanapek cd
Na wierzch położyć kromki posmarowane majonezem.
przygotowanie kanapek cd
Na majonez położyć po dwa plastry sera i po jednym plastrze szynki.
przygotowanie kanapek cd
Opłukaną, osuszoną paprykę pokroić i rozłożyć na szynce. Całość przykryć posmarowanymi majonezem pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę spiąć czterema wykałaczkami i pokroić na cztery trójkąty. Smacznego!