Sposób przygotowania:
Kanapki imprezowe Eliprzygotowanie składników

Przygotować plastry szynki i sera gouda.
przygotowanie składników cd

Na osobnych miseczkach przygotować majonez i pasztet.
przygotowanie składników cd

Z kromek chleba odkroić skórki.
przygotowanie kanapek

Cztery kromki chleba posmarować pasztetem.
przygotowanie kanapek cd

Na pasztecie rozłożyć rukolę.
przygotowanie kanapek cd

Na wierzch położyć kromki posmarowane majonezem.
przygotowanie kanapek cd

Na majonez położyć po dwa plastry sera i po jednym plastrze szynki.
przygotowanie kanapek cd

Opłukaną, osuszoną paprykę pokroić i rozłożyć na szynce. Całość przykryć posmarowanymi majonezem pozostałymi kromkami chleba. Każdą kanapkę spiąć czterema wykałaczkami i pokroić na cztery trójkąty. Smacznego!