EwelinaP

EwelinaP

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 213]

Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 12

Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów. Idealnie sprawdza się również do przygotowania imprezowych przekąsek.

Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków

Składniki:

Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków

 

  • 400g mrożonego zielonego groszku
  • 150g orzeszków ziemnych niesolonych
  • 80g parmezanu lub innego sera żółtego
  • 50g świeżej bazylii
  • 4 ząbki czosnku
  • 80ml oliwy
  • sok z połowy cytryny
  • sok z połowy limonki
  • świeżo zmielony pieprz
  • sól morska

Sposób przygotowania:

Pasta z zielonego groszku z dodatkiem orzeszków
1.Zielony groszek wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 3-4 minuty. Następnie wystudzić.

2.Zielony groszek, orzeszki, parmezan, bazylię, czosnek i oliwę zmiksować blenderem, dodać sok z cytryny i limonki. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.

3. Rewelacyjna pasta do kanapek, tostów na bazie zdrowych, naturalnych produktów połączonych z wyczuwalnym aromatem cytrusów. Idealnie sprawdza się również do przygotowania imprezowych przekąsek.