kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Kotlety z twarogu, kuskusu perłowego i warzyw

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne, wegetariańskie kotlety. Aromatyczne kotlety idealne na obiad lub na kolację z pieczywem. Polecam.

Kotlety z twarogu, kuskusu perłowego i warzyw Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety z twarogu, kuskusu perłowego i warzyw

 

  • 1/2 woreczka ugotowanego kuskusu perłowego
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 25 dag twarogu
  • 1 jajko
  • 1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
  • 6 - 8 łyżek panieru z ciecierzycy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • olej do smażenia
  • panierka do obtoczenia kotletów

Sposób przygotowania:

Kotlety z twarogu, kuskusu perłowego i warzyw
Myjemy paprykę i kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pokrojone warzywa przesmażamy na oleju.
W misce rozgniatamy twaróg np. widelcem i dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy i formujemy kotlety, obtaczamy w panierce.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Kotlety z twarogu, kuskusu perłowego i warzyw
Wszystkie składniki na kotlety umieszczamy w misce i mieszamy.
Kotlety z twarogu, kuskusu perłowego i warzyw
Z masy robimy średniej wielkości kotlety.
Kotlety z twarogu, kuskusu perłowego i warzyw
Kotlety delikatnie obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety z twarogu, kuskusu perłowego i warzyw
Na rozgrzanym oleju smażymy kotlety z obu stron.