edyta337

edyta337

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Makaron z pieczarkami, cukinią i serem camembert

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron z kremowym sosem to łatwy i szybki przepis na obiad, który będzie smakował całej Twojej rodzinie.

Makaron z pieczarkami, cukinią i serem camembert Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Makaron z pieczarkami, cukinią i serem camembert

 

  • 400 g pieczarek
  • 1 ser camembert naturalny
  • 1 cukinia mała
  • 1 cebula czerwona lub biała
  • Oliwa lub masło
  • Posiekany koperek
  • Sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Makaron z pieczarkami, cukinią i serem camembert
1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.

2. Myjemy, kroimy pieczarki i smażymy na maśle lub oleju doprawiając solą i pieprzem do smaku.

3. Cukinie i cebulę kroimy i smażymy na patelni razem.

4. Podsmażone pieczarki, cukinie i cebulę umieszczamy na patelni. Następnie dodajemy pokrojony w kosteczkę ser camembert i czekamy, aż się rozpuści.

5. Na koniec dodajemy do smaku sól, pieprz i koperek.
Makaron z pieczarkami, cukinią i serem camembert.
Pieczarki, cukinie i cebulę kroimy w kosteczkę