gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Kanapki na krakersach

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo lubię sałatkę śledziową, dlatego tym razem zrobiłam mini kanapki na wieczór sylwestrowy wyszło pysznie, na jeden kęs.

Kanapki na krakersach

Składniki:

Kanapki na krakersach

 

  • filety śledziowe 3 szt
  • korniszony 1 szt
  • jajka ugotowane na twardo 2 szt
  • ser żółty starty 10 dkg
  • majonez 2 łyżki
  • Dodatki:
  • krakersy okrągłe 25-30 szt
  • natka pietruszki
  • papryka słodka mielona
  • ser żółty starty

Sposób przygotowania:

Kanapki na krakersach
Filety śledziowe solone płuczemy kilka razy zimną wodą zalewamy zimną wodą wlewamy łyżkę octu i zostawiamy na całą noc. Odsączone śledzie kroimy w bardzo drobną kosteczkę.

Do śledzi dodajemy starte jajka i drobno pokrojony korniszon. Do śledzi dodajemy żółty ser starty na drobnej tarce i majonez. Wymieszać składniki pasty jeżeli trzeba to można dodać trochę majonezu

Na krakersa nakładamy porcję pasty nadajemy kształt i obsypujemy zółtym serem.

Ser starty na tarce na średnich oczkach. Całość posypujemy słodką papryką mieloną.

POLECAM !!!!

Tagi:

przystawki