Sposób przygotowania:
Pieczarkowe zawijańce Eli z pstrągaprzygotowanie ryb
Pstrągi oskrobać z łusek, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.
przygotowanie ryb cd
Z oskrobanych i umytych pstrągów wykroić filety.
przygotowanie ryb cd
Dwie cebule pokroić w kostkę, przełożyć nią filety i włożyć do lodówki na noc.
przygotowanie ryb cd
Filety oczyścić z cebuli i oprószyć solą i pieprzem.
przygotowanie zawijasów
Na przyprawione filety położyć plastry sera.
przygotowanie zawijasów cd
Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę usmażyć na maśle i doprawić solą i pieprzem.
Na filety z serem wyłożyć pieczarki.
przygotowanie zawijasów cd
Przygotowane filety zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.
Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, włożyć zawijaski i zapiekać przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.
Zawijaski można podawać na ciepło i na zimno. Smacznego!