eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Pieczarkowe zawijańce Eli z pstrąga

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Filety z pstrąga z przesmażonymi z cebulką pieczarkami i żółtym serem, zwinięte i zapieczone w piekarniku. Danie w sam raz na święta lub jako przekąska w czasie karnawału.

Pieczarkowe zawijańce Eli z pstrąga

Składniki:

Pieczarkowe zawijańce Eli z pstrąga

ryby

  • 2 pstrągi
  • 2 cebule

farsz

dodatki

  • 4 plastry sera żółtego
  • masło do wysmarowania naczynia

Sposób przygotowania:

Pieczarkowe zawijańce Eli z pstrąga

przygotowanie ryb

Pieczarkowe zawijańce Eli z pstrąga
Oskrobane i umyte pstrągi osuszyć papierowym ręcznikiem.

Pstrągi oskrobać z łusek, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.

przygotowanie ryb cd

Pieczarkowe zawijańce Eli z pstrąga
Oskrobane, umyte i osuszone pstrągi wyfiletować.

Z oskrobanych i umytych pstrągów wykroić filety.

przygotowanie ryb cd

Pieczarkowe zawijańce Eli z pstrąga
Filety przełożyć pokrojoną cebulą i włożyć na noc do lodówki.

Dwie cebule pokroić w kostkę, przełożyć nią filety i włożyć do lodówki na noc.

przygotowanie ryb cd

Pieczarkowe zawijańce Eli z pstrąga
Oczyszczone z cebuli filety oprószyć solą i pieprzem.

Filety oczyścić z cebuli i oprószyć solą i pieprzem.

przygotowanie zawijasów

Pieczarkowe zawijańce Eli z pstrąga
Na pstrąga położyć ser.

Na przyprawione filety położyć plastry sera.

przygotowanie zawijasów cd

Pieczarkowe zawijańce Eli z pstrąga
Na pstrąga z serem wyłożyć pieczarki.

Pieczarki oczyścić i pokroić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę usmażyć na maśle i doprawić solą i pieprzem.

Na filety z serem wyłożyć pieczarki.

przygotowanie zawijasów cd

Pieczarkowe zawijańce Eli z pstrąga

Przygotowane filety zwinąć ciasno i spiąć wykałaczkami.

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem, włożyć zawijaski i zapiekać przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C.

Zawijaski można podawać na ciepło i na zimno. Smacznego!


Tagi:

ryby pieczarki