Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Kanapki na krakersach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

smaczne i kolorowe kanapeczki beda ladna ozdoba stołu

Kanapki na krakersach

Składniki:

Kanapki na krakersach

 

  • 1 opakowanie krakersów
  • 200 g serka kanapkowego czosnkowego
  • 1 czerwona papryka
  • 1 ogórek zielony
  • 100 g szynki
  • 100 g oliwek zielonych

 

Sposób przygotowania:

Kanapki na krakersach
Paprykę umyć, obrać i wyciąć gniazdo nasienne. Pokroic na kawałki ok. 3 cm. Ogórka umyć i obrać. Pokroić w grube plasterki, a następnie w ćwiartki. Krakersy posmarować serkiem i udekorować szynką, oliwkami, papryka i ogórkami. Na koniec można posypac świezo zmielonym pieprzem, albo przyprawami jakie lubimy np. bazylią. Żeby kanapeczki były bardziej kolorowe można dodac tez inne warzywa np. rzodkiewkę czy szczypiorek i inne kolory papryki- wszystko według gustu i uznania.

Tagi:

szynka