Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kanapki z bananem i masłem orzechowym.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciepłe, słodkie, słone i aromatyczne.

Kanapki z bananem i masłem orzechowym. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kanapki z bananem i masłem orzechowym.

 

  • 4 kromki pieczywa tostowego
  • jeden banan
  • łyżka masła orzechowego

Sposób przygotowania:

Kanapki z bananem i masłem orzechowym.
Pieczywo tostowe smarujemy równomiernie masłem orzechowym. Obranego banana kroimy wzdłuż na cienkie plasterki. Powinny one być długości kromki chleba. Przygotowane paski z banana układamy na jednej z kromek i przykrywamy drugą. Wkładamy do opiekacza i podgrzewamy, aż się zarumienią. Słoność masła orzechowego bardzo podkreśla aromat i smak banana.
Kanapki z bananem i masłem orzechowym.
Ilość masła zależy od indywidualnych upodobań.