WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Kanapki z mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Treściwe i pożywne kanapki z kotletem mielonym i warzywami oraz z majonezem. Na ciemnym pieczywie. Bardzo smaczne.

Kanapki z mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapki z mielonym

 

  • 2 kromki ciemnego chleba
  • 1 kotlet mielony
  • 2 liście sałaty
  • szczypiorek
  • kawałek ogórka kiszonego
  • kawałek świeżej papryki
  • majonez

Sposób przygotowania:

Kanapki z mielonym

ETAP 1:

Z chleba odkroić 2 kromki i zostawić na desce do krojenia. Posmarować obie kromki majonezem. Posypać posiekanym szczypiorkiem.

Ułożyć liście sałaty. Kotleta przekroić na 2 połówki i odsmażyć na patelni żeby był chrupiący. Po usmażeniu wyłożyć na ręcznik papierowy i odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Następnie na każdą kromkę chleba ułożyć jedną połówkę kotleta i trochę rozpłaszczyć nożem żeby rozsmarować po kanapce.

Ogórka kiszonego pokroić w paski i ułożyć go na kanapkach. Na koniec ułożyć na kanapkach paski papryki. Jeść na gorąco.

Kanapki z mielonym
Kanapki z mielonym przed nałożeniem kawałków papryki
Kanapki z mielonym
Kanapki po nałożeniu połówek kotleta mielonego
Kanapki z mielonym
Kotlety mielone po odsmażeniu na patelni odsączane z tłuszczu na ręczniku
Kanapki z mielonym
Ciemne pieczywo posmarowane majonezem z ułożoną sałatą