Sposób przygotowania:
Roladki schabowe z mielonym
Plastry schabu rozbijamy i nacieramy przeciśniętym czosnkiem. Oprószamy solą i pieprzem.
Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną natkę pietruszki, namoczoną i odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną 1/2 cebuli i wbijamy jajko. Wszystko mieszamy,doprawiamy do smaku, dodajemy rosół i ponownie mieszamy. Na desce układamy po dwa plastry schabu by w miarę tworzyły jeden płat.
Mięso mielone rozdzielamy na płaty schabowe i zwijamy w roladę spinamy wykałaczkami albo obwiązujemy nicią. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki, przekładamy do rondla.
Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i dużą szczyptę przyprawy kuchennej. Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmażamy połowę cebuli i dodajemy do rolad.
Dusimy do miękkości ok 40 min. Po wyjęciu z rondla kroimy w grube plastry i podajemy do obiadu.
Do mięsa mielonego dodajemy posiekaną natkę pietruszki, namoczoną i odciśniętą bułkę, drobno pokrojoną 1/2 cebuli i wbijamy jajko. Wszystko mieszamy,doprawiamy do smaku, dodajemy rosół i ponownie mieszamy. Na desce układamy po dwa plastry schabu by w miarę tworzyły jeden płat.
Mięso mielone rozdzielamy na płaty schabowe i zwijamy w roladę spinamy wykałaczkami albo obwiązujemy nicią. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki, przekładamy do rondla.
Podlewamy wodą, dodajemy liść laurowy i dużą szczyptę przyprawy kuchennej. Na pozostałym na patelni tłuszczu podsmażamy połowę cebuli i dodajemy do rolad.
Dusimy do miękkości ok 40 min. Po wyjęciu z rondla kroimy w grube plastry i podajemy do obiadu.