Sposób przygotowania:
Surówka z kiszonej kapusty
Kapustę odciskamy i przekładamy do większej miski. Marchew i jabłko obieramy i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Por przecinamy wzdłuż, płuczemy i kroimy tę najjaśniejszą część. Paprykę oczyszczamy , płuczemy i kroimy w cienkie słupki(takie zrzynki).
Przygotowane warzywa dodajemy do kapusty i mieszamy.
Doprawiamy solą pieprzem i cukrem, a na koniec skrapiamy olejem.
Przygotowane warzywa dodajemy do kapusty i mieszamy.
Doprawiamy solą pieprzem i cukrem, a na koniec skrapiamy olejem.
![Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-501221.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-501225.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-501226.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-501227.jpg)
![Surówka z kiszonej kapusty Surówka z kiszonej kapusty](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/surowka-z-kiszonej-kapusty-501228.jpg)