Sposób przygotowania:
Kanapki z pastą jajeczno-kukurydzianą
W garnuszku zagotowujemy wodę i wkładamy jedno jajko. Gotujemy we wrzątku około 5 minut, tak żeby wyszło na twardo. Jajko schładzamy w zimnej wodzie i obieramy ze skorupek. Do wysokiego naczynia wsypujemy trzy czubate łyżki słodkiej kukurydzy z puszki. Do tego dokładamy pokrojone na pół obrane jajko. Dodajemy pół łyżki majonezu, który nada przyjemną konsystencję paście, pół łyżeczki musztardy, która przełamie łagodny smak jajka i kukurydzy oraz szczyptę soli i pieprzu. Wszystko razem miksujemy blenderem na niezbyt gładką masę. Szczypiorek kroimy drobno, zostawiając kilka źdźbeł do dekoracji i dorzucamy do zblendowanej pasty jajeczno-kukurydzianej. Mieszamy dokładnie. Kawałki bagietki kroimy wzdłuż i smarujemy je pastą. Każdą kanapeczkę dekorujemy niepokrojonym źdźbłem szczypiorku.