WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 736]

Kanapki z pieczonym schabem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zdrowe i pożywne kanapki z pieczoną domową wędliną ze schabu. Ze świeżym pieczywem, masełkiem i świeżym warzywem stanowią bardzo smaczny posiłek.

Kanapki z pieczonym schabem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kanapki z pieczonym schabem

 

  • 3 kromki chleba
  • kilka plastrów pieczonego schabu
  • masło
  • kawałek czerwonej papryki

Sposób przygotowania:

Kanapki z pieczonym schabem

ETAP 1:

Z chleba ukroić trzy kromki. Ułożyć je na suchej patelni teflonowej i obsmażyć na rumiany kolor z obu stron. Kromki zdjąć z patelni, ułożyć na desce lub talerzyku i posmarować prawdziwym masłem.

Następnie ułożyć plastry schabu, jeśli trzeba to obkroić je tak żeby nie wystawały poza chleb.

Na wędlinie ułożyć pokrojoną na paseczki świeżą czerwoną paprykę. Kanapki można dodatkowo polać ketchupem lub sosem czosnkowym. Jeść od razu po przygotowaniu.

Kanapki z pieczonym schabem
Kromki chleba posmarowane masłem z plastrami schabu
Kanapki z pieczonym schabem
Kromki chleba obsmażone przestudzone i posmarowane masłem
Kanapki z pieczonym schabem
Kromki chleba obsmażone bez tłuszczu na suchej patelni
Kanapki z pieczonym schabem
Pokrojone kromki chleba przed obsmażeniem

Tagi:

kanapki