Sposób przygotowania:
Kajmakowo-ajerkoniakowa jaglanko-owsianka
1) Mleko wlewamy do garnka, podgotowujemy i wsypujemy płatki jaglane oraz płatki owsiane.
2) W tym czasie przygotowujemy krem ajerkoniakowo-karmelowy.
3) Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, wsypujemy proszek od kremu i miksujemy.
4) Do kremu dodajemy masę kajmakową. Miksujemy.
5) Taką masę przekładamy do gotujących się płatków.
6) Mieszamy i dodajemy jogurt naturalny.
7) Jeszcze chwilkę gotujemy i ściągamy z gazu.
8) Przekładamy do miseczek i dekorujemy owocami.
2) W tym czasie przygotowujemy krem ajerkoniakowo-karmelowy.
3) Do wysokiego naczynia wlewamy mleko, wsypujemy proszek od kremu i miksujemy.
4) Do kremu dodajemy masę kajmakową. Miksujemy.
5) Taką masę przekładamy do gotujących się płatków.
6) Mieszamy i dodajemy jogurt naturalny.
7) Jeszcze chwilkę gotujemy i ściągamy z gazu.
8) Przekładamy do miseczek i dekorujemy owocami.