Sposób przygotowania:
Kanapki z pastą jajeczno serową
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie. Ugotowane obieramy i ścieramy na tarce. Żółty ser ścieramy na tarce na drobnych oczkach Marchewkę obieramy i też ścieramy na drobno. Szczypiorek kroimy drobno. Do jajek dodajemy starty ser ,marchewkę, szczypiorek i dodajemy majonez, mieszamy składniki pasty.
Z mini bagietek odcinamy końcówki. Przecinamy bagietki z jednego boku. Z bagietek wydrążamy środek. Bagietki można lekko posmarować masłem ale można to pominąć. Następnie bagietki smarujemy przygotowaną pastą, na środek układamy paski papryki marynowanej, zwijamy ciasno każdą bagietkę wkładamy każdą oddzielnie do woreczka i jeszcze raz ciasno zwijamy.
Tak przygotowane bagietki wkładamy do lodówki. Bagietki przed podaniem kroimy w ukośne kanapki i podajemy.
POLECAM !!!
Z mini bagietek odcinamy końcówki. Przecinamy bagietki z jednego boku. Z bagietek wydrążamy środek. Bagietki można lekko posmarować masłem ale można to pominąć. Następnie bagietki smarujemy przygotowaną pastą, na środek układamy paski papryki marynowanej, zwijamy ciasno każdą bagietkę wkładamy każdą oddzielnie do woreczka i jeszcze raz ciasno zwijamy.
Tak przygotowane bagietki wkładamy do lodówki. Bagietki przed podaniem kroimy w ukośne kanapki i podajemy.
POLECAM !!!
gusia1000