Sposób przygotowania:
Kanapki z polędwicą balsamiczną na zimno
Poprzedniego dnia przygotowujemy pieczoną polędwiczkę balsamiczną według tego przepisu lub kupujemy pieczoną w dobrym sklepie: https://gotujmy.pl/balsamiczna-poledwica-na-zimno,przepisy,184939.html Do kanapek wybieramy dobry pełnoziarnisty chleb. Kroimy go na kawałki (w parzystej ilości, bo kanapki będziemy robić z dwóch kawałków chleba, żeby wygodniej się je jadło). Lekko go opiekamy w piekarniku. Na połowie kromek rozkładamy umytą odsączoną i osuszoną papierowym ręcznikiem świeżą rukolę. Kawałek polędwiczki kroimy na plasterki, które rozkładamy na rukoli. Suszone pomidory wyciągamy z zalewy i lekko odsączmy. Kroimy na kawałki i rozkładamy na polędwiczkach. Każdą kanapkę nakrywamy pasującym kawałkiem drugiej kromki. Kanapki smarujemy z wierzchu skarmelizowanym balsamicznym sosem, który pozostał w naczyniu, w którym piekła się polędwiczka.