anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Kanapkowa pasta z sera i makreli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Trochę inna wersja pasty z wędzoną rybą.

Kanapkowa pasta z sera i makreli

Składniki:

Kanapkowa pasta z sera i makreli

 

  • twaróg mielony 100 g
  • makrela wędzona 0.5 szt.
  • ogórek kiszony 1 szt.
  • cebula czerwona 1 szt.
  • pieprz świeżo mielony 0.5 łyżeczki
  • rzeżucha posiekana 1 łyżka

 

Sposób przygotowania:

Kanapkowa pasta z sera i makreli
Wędzoną makrelę oczyszczam z ości i rozdrabniam widelcem . Ogórka i cebulę kroję w drobną kosteczkę, dodaję do ryby i dokładnie mieszam. Dodaję mielony ser, pieprz świeżo mielony i posiekaną rzeżuchę. Jeszcze raz dokładnie mieszam. Podaję na kromkach razowego chleba z zieloną sałatą. Dekoruję czerwoną cebulą pokrojoną w piórka.