Sposób przygotowania:
Paprykarz z makreli
Rybę obrać ze skóry i pozbawić ości. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać drobno posiekać , zeszklić na oleju dodać ziele angielskie , ziarenka pieprzu i liść laurowy . Marchewkę i pietruszkę obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do cebuli.
Paprykę umyć usunąć nasiona, pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Smażyć ok 10 minut i wyjąć przyprawy. Następnie wlać pól szkl wody i dusić do miękkości , do warzyw dodać makrelę, ryż i przecier pomidorowy smażyć aż płyn wyparuje i doprawić do smaku.
Paprykę umyć usunąć nasiona, pokroić w kostkę i dodać do warzyw. Smażyć ok 10 minut i wyjąć przyprawy. Następnie wlać pól szkl wody i dusić do miękkości , do warzyw dodać makrelę, ryż i przecier pomidorowy smażyć aż płyn wyparuje i doprawić do smaku.