Remik1515

Remik1515

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 311]

Kandyzowana skórka pomarańczy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Na początek pomarańcze obieramy ze skórki. Od skórek oddzielamy jak najwięcej białej części.Ponieważ gdy nie oddzielimy będzie dawała gorzki

Kandyzowana skórka pomarańczy

Składniki:

Kandyzowana skórka pomarańczy

 

Sposób przygotowania:

Kandyzowana skórka pomarańczy
Na początek pomarańcze obieramy ze skórki. Od skórek oddzielamy jak najwięcej białej części.Ponieważ gdy nie oddzielimy będzie dawała gorzki posmak. Pokroić skórkę w 1 cm paseczki. Potem wrzucamy skórki do zagotowanej wodzie w garnuszku z cukrem. Gotujemy skórkę tak długo aż zbędną wode odparuje a skórka się zeszkli. Po wystygnięciu przełożyć do słoiczków:)