Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kapuściane leczo

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszne leczo kapuściane, smakuje pikantnie i mocno rozgrzewa

Kapuściane leczo Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kapuściane leczo

 

  • 1 papryka czerwona
  • 1/2 papryki żółtej
  • 1 cebula czerwona
  • 1 ząbek czosnku
  • 1/3 średniej kapusty pekińskiej
  • 3 długie kabanosy z kurczaka
  • 2 łyżeczki pasty harissa
  • 1 - 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • bazylia
  • oregano
  • oliwa
  • kostka bulionowa
  • przyprawa jarzynka
  • magii
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania:

Kapuściane leczo
Cebulę obieramy i kroimy w piórka, paprykę oczyszczamy z nasion i kroimy w średnią kostkę bądź paski, kapustę szatkujemy dość grubo. Cebulę podsmażamy na oliwie, dodajemy pokrojoną paprykę i całość zarumieniamy, zalewamy wodą około 1 i 1/2 litra, dodajemy kostkę rosołową ii jarzynkę, zagotowujemy, wówczas dodajemy kapustę pekińską i wszystko dusimy około 10-15 minut. W tym czasie kroimy kabanosy i podsmażamy, dodajemy do potrawki, następnie doprawiamy pasta harissa oraz koncentratem, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, oregano i bazylię wszystko mieszamy. Na koniec doprawiamy magii. Podajemy posypane natką pietruszki i z pieczywem.
Kapuściane leczo
cebule pokrojoną w piórka podsmażamy z papryką
Kapuściane leczo
dodajemy poszatkowaną kapustę oraz zalewamy wodą
Kapuściane leczo
dodajemy pokrojone i podsmażone kabanosy drobiowe
Kapuściane leczo
na koniec doprawiamy naszą pikantna potrawkę