Sposób przygotowania:
Kapuśniak po polsku
Do garnka wkładamy porcje rosołową i kość wędzoną.
Zalewamy wodą, przyprawiamy i gotujemy ok 45 min, następnie dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka i kiełbaskę nadal gotując.
Po ok 15 min porcje i kość wędzoną wyciągamy. Dodajemy tartą marchewkę i pokrojoną kapustę kiszoną, gotujemy nadal ok 15 min.
Na koniec dodajemy śmietanę i pietruszkę oraz przyprawy w płynie na przykład kucharek.
Zalewamy wodą, przyprawiamy i gotujemy ok 45 min, następnie dodajemy pokrojonego w kostkę ziemniaka i kiełbaskę nadal gotując.
Po ok 15 min porcje i kość wędzoną wyciągamy. Dodajemy tartą marchewkę i pokrojoną kapustę kiszoną, gotujemy nadal ok 15 min.
Na koniec dodajemy śmietanę i pietruszkę oraz przyprawy w płynie na przykład kucharek.