Sposób przygotowania:
Zupa krem z brukselki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Dodać do niej pokruszoną papryczkę chilli i brukselkę. Całość zalać gorącym bulionem z kostki, dodać carry i gotować 20 minut od chwili zawrzenia. Po tym czasie zdjąć garnek z ognia i wszystko zmiksować blenderem.
Mąkę wymieszać ze śmietanką i dodać do zupy. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i ewentualnie carry. Dokładnie wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, dopóki zupa nie zgęstnieje, uważając, aby nie zawrzała.
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego.
Mąkę wymieszać ze śmietanką i dodać do zupy. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, cukrem, solą i ewentualnie carry. Dokładnie wymieszać i podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając, dopóki zupa nie zgęstnieje, uważając, aby nie zawrzała.
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym. Smacznego.