beatkaa153

beatkaa153

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 544]

Kapuścianka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybka zupa z młodej kapusty

Kapuścianka

Składniki:

Kapuścianka

 

  • 1/2 małej kapusty
  • 2 średnie marchewki
  • cebula
  • 2 łyżki mąki
  • natka pietruszki
  • 8 dużych ziemniaków
  • łyżka majeranku
  • sól, pieprz
  • kiełbasa
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Kapuścianka
Kapustę obrać i poszatkować. Marchew i ziemniaki obrać, umyć i pokroić. Wszystko włożyć do garnka, zalać wodą i gotować. Pod koniec gotowania dodać majeranek. Z mąki zrobić zasmażkę i dodać do zupy. Kiełbasę podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu razem z pokrojoną w piórka cebulą. Dodać do zupy zagotować. Natkę umyć, drobno pokroić i na koniec dodać do zupy.

Tagi:

kielbasa