Sposób przygotowania:
Krem borowikowy z tortellini
Tortellini należy ugotować według instrukcji na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzić lub wyjąć na talerze łyżką cedzakową. Suszone grzyby przebrać a potem namoczyć w wodzie, odcisnąć z wody i przełożyć do garnka. Wlać do garnka z grzybami wodę.
Marchew pokroić w plastry i dodać do grzybów razem z kostkami ( jeśli macie domowy bulion lub rosół to użyjcie go pomijając kostki i wodę ) i gotować wszystko do miękkości.
Następnie rozgrzać na patelni olej, cebulę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię po czym podsmażyć. Potem dodać czosnek również pokrojony w kostkę i smażyć chwilkę.
Gdy cebula i czosnek się zeszklą przełożyć wszystko do garnka z grzybami i marchewką, a potem dodać serek i przyprawy do smaku i zagotować.
Do dekoracji zupy odłożyć kilka ładnych plasterków grzybów. Zupę zmiksować blenderem jak najdrobniej i na sam koniec dodać zahartowaną wcześniej śmietankę w odrobinie zupy. Wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Gotową zupę rozlać na talerze, nałożyć ugotowane wcześniej tortellini i udekorować odłożonymi grzybami i natką pietruszki.
Marchew pokroić w plastry i dodać do grzybów razem z kostkami ( jeśli macie domowy bulion lub rosół to użyjcie go pomijając kostki i wodę ) i gotować wszystko do miękkości.
Następnie rozgrzać na patelni olej, cebulę pokroić w kostkę i wrzucić na patelnię po czym podsmażyć. Potem dodać czosnek również pokrojony w kostkę i smażyć chwilkę.
Gdy cebula i czosnek się zeszklą przełożyć wszystko do garnka z grzybami i marchewką, a potem dodać serek i przyprawy do smaku i zagotować.
Do dekoracji zupy odłożyć kilka ładnych plasterków grzybów. Zupę zmiksować blenderem jak najdrobniej i na sam koniec dodać zahartowaną wcześniej śmietankę w odrobinie zupy. Wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.
Gotową zupę rozlać na talerze, nałożyć ugotowane wcześniej tortellini i udekorować odłożonymi grzybami i natką pietruszki.
Kniejson
zewa
O tak, ja już tęsknię za wyprawą do lasu na świeżutkie grzybki :)
ciasteczka