Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2715]

Kapusta pekińska z papryką i kukurydzą.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Do surówki można dodać inny kolor papryki.

Kapusta pekińska z papryką i kukurydzą.

Składniki:

Kapusta pekińska z papryką i kukurydzą.

 

  • 1 szt kapusty pekińskiej
  • 1 szkl kukurydzy konserwowej
  • 1 papryka żółta
  • 1 pęczek cebuli dymki
  • 6-7 szt pomidorów koktajlowych
  • 1/2 szkl majonezu
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • przyprawa curry do smaku

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z papryką i kukurydzą.
Kapustę pekińską dość grubo poszatkować. Kukurydzę osączyć z zalewy. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Cebulę dymkę posiekać razem ze szczypiorem. Pomidory koktajlowe umyć i pokroić na połówki. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, oprószyć przyprawą curry, zamieszać, dodać majonez, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.