Sposób przygotowania:
Kapusta pekińska z rzodkiewką
Ziarna kukurydzy dajemy na sitko odsączamy. Marchewkę obieramy ze skórki ścieramy na tarce albo w słupki.
Paprykę czerwoną kroimy w kostkę lub w paski. Ogórek zielony myjemy obieramy ze skórki albo zostawiamy ze skórką kroimy na 4 części i kroimy w kawałki.
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki albo w większe kawałki wedle gustu.
Szczypiorek drobno siekamy.
Kapustę pekińską myjemy przecinamy na pół i drobno kroimy.
Do kapusty pekińskiej dodajemy wszystkie przygotowane wcześniej warzywa.
Przygotowanie sosu.
Do szklanki wlewamy olej wsypujemy przyprawę do sałatek można dodać 2 łyżki gorącej wody wymieszać składniki sosu.
Sosem polewamy surówkę mieszamy wszystkie składniki posypujemy ziarnami czarnuszki i podajemy np jako dodatek do obiadu albo na kolację.
POLECAM!!!!
Paprykę czerwoną kroimy w kostkę lub w paski. Ogórek zielony myjemy obieramy ze skórki albo zostawiamy ze skórką kroimy na 4 części i kroimy w kawałki.
Rzodkiewkę myjemy i kroimy w plasterki albo w większe kawałki wedle gustu.
Szczypiorek drobno siekamy.
Kapustę pekińską myjemy przecinamy na pół i drobno kroimy.
Do kapusty pekińskiej dodajemy wszystkie przygotowane wcześniej warzywa.
Przygotowanie sosu.
Do szklanki wlewamy olej wsypujemy przyprawę do sałatek można dodać 2 łyżki gorącej wody wymieszać składniki sosu.
Sosem polewamy surówkę mieszamy wszystkie składniki posypujemy ziarnami czarnuszki i podajemy np jako dodatek do obiadu albo na kolację.
POLECAM!!!!
halina
gusia1000
Bo