gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 821]

Rzodkiewka na ciepło

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 3/5 głosów: 6

To było moje drugie podejście do rzodkiewki podanej do obiadu na ciepło .Bardzo lubię rzodkiewkę do tej pory zawsze jadłam tylko na surowo ale ugotowana jest pyszna.

Rzodkiewka na ciepło Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Rzodkiewka na ciepło

 

  • 2 pęczki rzodkiewki
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka cukru
  • masło rozpuszczone
  • przyprawa do sałatek ziołowo koperkowa lub inna ulubiona

Sposób przygotowania:

Rzodkiewka na ciepło
Rzodkiewki obieramy ze zwiędniętych liści ale zostawiamy środkowe listeczki.

Ogonki rzodkiewek można zostawić albo lekko obciąć.

Do garnka wlać wodę zagotować wsypać sól i cukier i włożyć rzodkiewki.

Gotujemy rzodkiewki około 10 -15 minut to wszystko zależy od ich wielkości najlepiej sprawdzić czy już są ugotowane.

Ugotowane rzodkiewki wsypujemy na durszlak odsączamy .

Gorące rzodkiewki przekładamy na półmisek polewamy rozpuszczonym masłem i posypujemy przyprawą do sałatek ja najbardziej lubię ziołowo koperkową.

Przyprawy sypiemy według gustu.

Takie rzodkiewki podałam jako dodatek do obiadu do ziemniaków i kotletów jaglanych.

POLECAM!!!
Rzodkiewka na ciepło
Pyszny dodatek do obiadu rzodkiewka na ciepło