Sposób przygotowania:
Rzodkiewka na ciepło
Rzodkiewki obieramy ze zwiędniętych liści ale zostawiamy środkowe listeczki.
Ogonki rzodkiewek można zostawić albo lekko obciąć.
Do garnka wlać wodę zagotować wsypać sól i cukier i włożyć rzodkiewki.
Gotujemy rzodkiewki około 10 -15 minut to wszystko zależy od ich wielkości najlepiej sprawdzić czy już są ugotowane.
Ugotowane rzodkiewki wsypujemy na durszlak odsączamy .
Gorące rzodkiewki przekładamy na półmisek polewamy rozpuszczonym masłem i posypujemy przyprawą do sałatek ja najbardziej lubię ziołowo koperkową.
Przyprawy sypiemy według gustu.
Takie rzodkiewki podałam jako dodatek do obiadu do ziemniaków i kotletów jaglanych.
POLECAM!!!
Ogonki rzodkiewek można zostawić albo lekko obciąć.
Do garnka wlać wodę zagotować wsypać sól i cukier i włożyć rzodkiewki.
Gotujemy rzodkiewki około 10 -15 minut to wszystko zależy od ich wielkości najlepiej sprawdzić czy już są ugotowane.
Ugotowane rzodkiewki wsypujemy na durszlak odsączamy .
Gorące rzodkiewki przekładamy na półmisek polewamy rozpuszczonym masłem i posypujemy przyprawą do sałatek ja najbardziej lubię ziołowo koperkową.
Przyprawy sypiemy według gustu.
Takie rzodkiewki podałam jako dodatek do obiadu do ziemniaków i kotletów jaglanych.
POLECAM!!!
gusia1000
BozenaMatuszczyk