dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Pekinka z oliwkami i ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Lekka surówka na bazie kapusty pekińskiej. Znakomity dodatek do obiadu czy również do kanapek czy to na sniadanie czy na lunch

Pekinka z oliwkami i ziołami

Składniki:

Pekinka z oliwkami i ziołami

 

  • 4 liście kapusty pekińskiej
  • garść oliwek zielonych
  • 3 rzodkiewki
  • 3 łyżki posiekanego kopru
  • łyżka posiekanego szczypioru
  • łyżka passaty pomidorowej
  • papryka słodka
  • łyżeczka majonezu
  • 3 łyżki jogurtu
  • oregano
  • sól
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Pekinka z oliwkami i ziołami
Pekinkę siekamy drobno, wrzucamy do miski. Do pekinki dodajemy oliwki zielone pokorjone w plasterki, rzodkiewki pokorjone w plasterki, posiekany koper (może być mrożony), szczypior. Dodajemy równiez skłądniki sosu - majonez, pomidory, jogurt. Mieszamy wszystko , doprawiamy do smaku solą, pieprzem, papryką słodka, oregano i podajemy.