kicia1004

kicia1004

Kucharz
[Przepisów: 15]

Kapusta pekińska z sosem czosnkowym a'la

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Szybka i smaczna surówka,wspaniały dodatek do mięs

Kapusta pekińska z sosem czosnkowym a'la

Składniki:

Kapusta pekińska z sosem czosnkowym a'la

 

  • kapusta pekińska (średnia)
  • 6 łyżek majonezu
  • 1 łyżeczka ketchupu
  • 3 ząbki czosnku
  • sól pieprz do smaku
  • przyprawa do potraw włoskich
  • 2 strąki papryki słodkiej-moze być konserwowa

Sposób przygotowania:

Kapusta pekińska z sosem czosnkowym a'la
Kapuste pekińską pokroić. Zrobić sos: majonez, ketchup, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz do smaku wymieszać. Tak przygotowany sos dodać do kapusty i połączyć.Papryke (konserwową osączyć)pokroić w małą kosteczke.Dodać do kapusty. Schłodzić