iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kapustka z koperkiem i masełkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

dobra kapustka do mięs ,ziemniaczków

Kapustka z koperkiem i masełkiem

Składniki:

Kapustka z koperkiem i masełkiem

 

  • 1/4 szt kapusta biała,
  • 2 łyżka masło,
  • 1 szt cebula biała,
  • 1 szt marchewka,
  • Kucharek - uniwersalna,
  • pieprz czarny grubomielony
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Kapustka z koperkiem i masełkiem
Kapustę kroimy w paseczki .Gotujemy pod przykryciem ok 15 min . Na patelni rozgrzewamy masło smażymy posiekana cebulę .Następnie dodajemy obraną starta na dużych oczkach tarki marchewkę . Smażymy wszystko razem .Kapustę odsączamy z wody dodajemy na patelnie .Mieszamy doprawiamy przyprawa uniwersalną ,pieprzem . Mieszamy -smażymy ok 10 min . Pod koniec dodajemy posiekany koperek i łyżeczkę masła .Mieszamy i jeszcze chwilkę podsmażamy .

Tagi:

kapusta