Sposób przygotowania:
Karkówka w musztardzie ziołowej.
Karkówkę opłukać w bieżącej wodzie,osuszyć ręcznikami papierowymi,pokroić na plastry o 1-2 cm.Zrobić marynatę z musztardy,oliwy,pasty "Ajvar",ziół suszonych oraz przyprawy grill-
-owej,wymieszać i obtoczyć w niej plastry mięsa,zostawiając w na-
-czyniu na 2-3 godz.w chłodnym miejscu,np.spiżarni.Grill rozpalić
na pół godziny przed grillowaniem węglem drzewnym,a plastry mi-
-ęsa kłaść na tackach i piec z 25-30 min.Podawać po upieczeniu z pieczywem i kartofelkami równie z grilla oraz sałatką.
-owej,wymieszać i obtoczyć w niej plastry mięsa,zostawiając w na-
-czyniu na 2-3 godz.w chłodnym miejscu,np.spiżarni.Grill rozpalić
na pół godziny przed grillowaniem węglem drzewnym,a plastry mi-
-ęsa kłaść na tackach i piec z 25-30 min.Podawać po upieczeniu z pieczywem i kartofelkami równie z grilla oraz sałatką.
Meggi
marietta
misia53
marietta