alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Karotenowa chałwa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Karotenowa chałwa, karotenowa chałwa, karotenowa chałwa

Karotenowa chałwa

Składniki:

Karotenowa chałwa

 

Sposób przygotowania:

Karotenowa chałwa
Obrane marchewki zetrzeć. Smażyć przez 5 minut na łyżce margaryny. Zalać mlekiem i wodą. Gotować kwadrans. Wymieszać z cukrem, 2 łyżkami masła i szczyptą kardamonu. Orzechy uprażyć i wyspać je, kiedy masa zacznie odstawać od ścianek naczynia. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić, przełożyć do formy wyścielonej folią spożywczą. Pozostawić do zastygnięcia. Podawać pokrojone w kostkę.