Sposób przygotowania:
Domowe kąski mięsne
Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy. Kroimy na kawałeczki grubości i wielkości palców u ręki. Nacieramy przyprawami. Odstawiamy na 1/2 godz. do lodówki.
Następnie każdy kawałek mięsa obtaczamy w mące, potem roztrzepanym jajku, a na końcu obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Rozgrzewamy olej w głębokiej patelni.
Wkładamy kawałeczki przygotowanego mięsa. Smażymy parę min. na złoty kolor.
Wyciągamy z oleju i układamy na papierowym ręczniku by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy z sosem czosnkowym.
Następnie każdy kawałek mięsa obtaczamy w mące, potem roztrzepanym jajku, a na końcu obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
Rozgrzewamy olej w głębokiej patelni.
Wkładamy kawałeczki przygotowanego mięsa. Smażymy parę min. na złoty kolor.
Wyciągamy z oleju i układamy na papierowym ręczniku by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.
Podajemy z sosem czosnkowym.