Sposób przygotowania:
Mięsne kąski w sosie
Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Przekładamy ją do garnka, w którym będzie się gotował gulasz. Zalewamy dwoma litrami wody. Dodajemy ziarenka pieprzu, listek laurowy i kostki bulionowe. Pieczarki należy obrać i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pieczarki doprawiając je odrobiną soli. Usmażone przekłądamy do garnka z bulionem. Cebulę kroimy w piórka, smazmy i również przekładamy do bulionu. Doprowadzamy go do zagotowania.Kiedy bulion z warzywamy będzie się gotował mięso dzielimy na porcje. Ubijamy, doprawiamy do smaku i smażymy na rozgrzanej patelni. Można je nieco podpalić. Gotowe przekłądamy do garnka z warzywami i bulionem. Wszystko razem gotujemy na małym gazie do miękkości. Gotowy sos zagęszczamy odrobiną mąki.