justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Mięsne kąski w sosie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

szynka w sosie z pieczarkami....

Mięsne kąski w sosie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mięsne kąski w sosie

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Mięsne kąski w sosie
Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Przekładamy ją do garnka, w którym będzie się gotował gulasz. Zalewamy dwoma litrami wody. Dodajemy ziarenka pieprzu, listek laurowy i kostki bulionowe. Pieczarki należy obrać i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pieczarki doprawiając je odrobiną soli. Usmażone przekłądamy do garnka z bulionem. Cebulę kroimy w piórka, smazmy i również przekładamy do bulionu. Doprowadzamy go do zagotowania.Kiedy bulion z warzywamy będzie się gotował mięso dzielimy na porcje. Ubijamy, doprawiamy do smaku i smażymy na rozgrzanej patelni. Można je nieco podpalić. Gotowe przekłądamy do garnka z warzywami i bulionem. Wszystko razem gotujemy na małym gazie do miękkości. Gotowy sos zagęszczamy odrobiną mąki.
Mięsne kąski w sosie
marchewkę i resztę skąłdnikow gotujemy w bulionie
Mięsne kąski w sosie
pieczarki obieramy i kroimy w plasterki
Mięsne kąski w sosie
cebulę należy pokroić w plasterki i usmażyć
Mięsne kąski w sosie
mięso dzielimy na porcje w miare cienkie lub ubijamy każdy kawałek

Tagi:

szynka