justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

Mięsne kąski

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Fajne małe kotleciki na imprezowe przekąski

Mięsne kąski Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mięsne kąski

 

  • mięso mielone 1/2 kg
  • przyprawa do mięsa mielonego 2 łyżeczki
  • sól i pieprz do smaku
  • jajko 1 sztuka
  • bułka tarta 3 łyżki
  • pietruszka 1/ 2 pęczka
  • płatki owsiane 1 szklanka

Sposób przygotowania:

Mięsne kąski
Mięso mielone doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. Wbijamy jajko i dodajemy bułkę tartą. Pietruszkę drobno siekamy i dodajemy do mięsa. Wyrabiamy masę mięsną. Z masy formujemy małe podłużne kotleciki. Każdy panierujemy w płatkach i smażymy na chrupko. świetnie smakują z śmietankowymi sosami.
Mięsne kąski
z składników przygotowujemy mięsną masę z pietruszką
Mięsne kąski
z masy mięsnej formujemy podłużne kotlety i panierujemy je w płatkach
Mięsne kąski
smażymy na chrupko z każdej strony aż mięso będzie usmażone