Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kasza manna na deser

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Delikatna i puszysta kaszka manna...

Kasza manna na deser Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kasza manna na deser

 

  • 1/2 szkl kasza manna,
  • 1 szkl mleko,
  • 1 szkl woda,
  • 4 łyżki cukier,
  • 1 łyżeczka cukier waniliowy,
  • 3 łyżki dżem

 

Sposób przygotowania:

Kasza manna na deser
Do garnka wlać mleko i wodę, wsypać cukier, cukier waniliowy i zagotować. Następnie do gotującego się mleka z wodą wsypać delikatnie kaszę mannę. Ciągle mieszając gotować około 10 minut aż kasza napęcznieje. Przełożyć do pojemników i włożyć do lodówki. Podawać schłodzone z dżemem owocowym.
Kasza manna na deser
Etap 1