Sposób przygotowania:
Kasza manna z pieczonymi truskawkami i migdałami
Do garnka wlewamy mleko, podgrzewamy, dodajemy kaszę i cukier brzozowy, gotujemy do uzyskania gęstej konsystencji mieszając, gorącą gęstą kaszę mannę przykładamy do pucharków.
Truskawki płuczemy, szypułkujemy, kroimy w ćwiartki i wkładamy do wysokiego naczynia lub garnka do zapiekania, zasypujemy cukrem - wstawiamy na 20 minut do nagrzanego do 180 stopnie piekarnika.
Upieczone truskawki wraz z sosem przekładamy porcjami na kaszę, posypujemy płatkami migdałowymi.
Truskawki płuczemy, szypułkujemy, kroimy w ćwiartki i wkładamy do wysokiego naczynia lub garnka do zapiekania, zasypujemy cukrem - wstawiamy na 20 minut do nagrzanego do 180 stopnie piekarnika.
Upieczone truskawki wraz z sosem przekładamy porcjami na kaszę, posypujemy płatkami migdałowymi.