Sposób przygotowania:
Kaszanka z papryką i jajkiemETAP 1
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Tak przygotowaną delikatnie podsmażamy na oleju.
ETAP 2
Do zeszklonej dodajemy pokrojoną w paski paprykę. Całość razem smażymy aż papryka stanie się półmiękka.
ETAP 3
Następnie do warzyw dodajemy kaszankę. Kaszankę z warzywami smażymy około 8 – 10 minut. W zależności jak lubimy wysmażoną.
ETAP 4
Pod koniec smażenia w kaszance wykonujemy dwa zagłębienia. Wbijamy w nie jajka. Wierzch jajek solimy do smaku.
Całość smażymy na wolnym ogniu do momentu jak białko się zetnie. Żółtka powinny pozostać płynne.
Gotowe danie zdejmujemy z ognia, oprószamy natką pietruszki i podajemy do ulubionego pieczywa.
SylaUla
danielek