Sposób przygotowania:
Kaszka kukurydziana z musem truskawkowym
Mleko wlewamy do garnuszka i zagotowujemy z cukrem, cukrem waniliowym i wiórkami kokosowymi. Gdy mleko zacznie się gotować to mieszając wsypujemy kaszkę kukurydzianą. Gotujemy na wolnym ogniu mieszając, aż zgęstnieje.
Kaszkę przekładamy do filiżanek wysmarowanych masłem lub margaryną. Następnie obracając wykładamy na talerz.
Truskawki obieramy z szypułek i przekładamy do garnka, wsypujemy cukier i wlewamy łyżkę wody. Smażymy na wolnym ogniu mieszając, aż powstanie sos.
Tak przygotowanym sosem polewamy kaszkę na talerzyku.
Kaszkę przekładamy do filiżanek wysmarowanych masłem lub margaryną. Następnie obracając wykładamy na talerz.
Truskawki obieramy z szypułek i przekładamy do garnka, wsypujemy cukier i wlewamy łyżkę wody. Smażymy na wolnym ogniu mieszając, aż powstanie sos.
Tak przygotowanym sosem polewamy kaszkę na talerzyku.