Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kaszka waniliowo-kakaowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kaszka waniliowo-kakaowa .

Kaszka waniliowo-kakaowa Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kaszka waniliowo-kakaowa

 

  • 4 łyzki kaszy mannej,
  • 1 szklanka mleka,
  • 2 łyżki cukier,
  • 1 cukier wanilinowy,
  • 1 łyżka kakao rozpuszczalne

 

Sposób przygotowania:

Kaszka waniliowo-kakaowa
do zimnego mleka wsypujemy kasze i cukier i gotujemy do czasu az zrobi sie gęsta. Do 1/4 gorącej kaszy dodajemy kakao i dokladnie meiszamy, do pozostalej czesci wsypujemy cukier i rowniez mieszamy. Na mały talerzy wykladamy biała kaszke na grubosc ok 2cm, na to ukladamy kakaową kasze i dostawiamy na 20 minut do wychlodzenia, po tym czasie mozemy pokroic na mniejsze kawalki
Kaszka waniliowo-kakaowa
gotowe

Tagi:

kasza kasze