Tym razem czeka na was sporo wyzwań, bo oprócz swojskiej kapusty, papryki, bakłażana, kukurydzy, cykorii, jabłek, gruszek śliwek, grzybów leśnych kategorią promowaną będzie także bardzo rzadko goszczące na naszych stołach dziczyzna, karczoch, koper włoski, małże i makrela.
Dla niewtajemniczonych wyjaśniam zasady: każdy kto doda własnoręcznie przygotowany przepis z przynajmniej jednym zdjęciem z udziałem wyżej wymienionych produktów dostanie dodatkowo 10 wirtuali.
Wirtuale dodają moderatorki zaznaczając przepisowi KATEGORIA PROMOWANA. Jeśli twój przepis zawiera któryś z produktów promowanych w tym miesiącu, a na twoim koncie wirtuali nie pojawiła się informacja - dodanie przepisu z kategorii promowanej trzeba się upomnieć pisząc na maila do Babciagramolka, misia5 lub Zbysiowa lub w ostateczności do Tit, kolczu lub zozolek.
Dodanie do kategorii promowanej zależy także od wartości przepisu, z góry zaznaczam, że zwykły kompot z jabłek lub gruszek nie będzie liczony jako przepis promowany, musicie trochę się postarać, żeby przepis okazał się cenny dla naszego serwisu gotujmy.pl
WAŻNE BY ZAZNACZYĆ ODPOWIEDNIĄ KATEGORIĘ PRZEPISU spośród:
Kapusta
Papryka
Bakłażan
Kukurydza (świeża z kolb a nie z puszki)
Cykoria
Jabłka
Gruszki
Śliwki
Grzyby leśne
Dziczyzna
Karczoch
Koper włoski
Owoce morza (w przypadku małż)
Makrela
Jednocześnie zawiadamiam was, że dołączyła do nas nowa administratorka, właśnie zozolek, której życzymy powodzenia!
Dla niewtajemniczonych wyjaśniam zasady: każdy kto doda własnoręcznie przygotowany przepis z przynajmniej jednym zdjęciem z udziałem wyżej wymienionych produktów dostanie dodatkowo 10 wirtuali.
Wirtuale dodają moderatorki zaznaczając przepisowi KATEGORIA PROMOWANA. Jeśli twój przepis zawiera któryś z produktów promowanych w tym miesiącu, a na twoim koncie wirtuali nie pojawiła się informacja - dodanie przepisu z kategorii promowanej trzeba się upomnieć pisząc na maila do Babciagramolka, misia5 lub Zbysiowa lub w ostateczności do Tit, kolczu lub zozolek.
Dodanie do kategorii promowanej zależy także od wartości przepisu, z góry zaznaczam, że zwykły kompot z jabłek lub gruszek nie będzie liczony jako przepis promowany, musicie trochę się postarać, żeby przepis okazał się cenny dla naszego serwisu gotujmy.pl
WAŻNE BY ZAZNACZYĆ ODPOWIEDNIĄ KATEGORIĘ PRZEPISU spośród:
Kapusta
Papryka
Bakłażan
Kukurydza (świeża z kolb a nie z puszki)
Cykoria
Jabłka
Gruszki
Śliwki
Grzyby leśne
Dziczyzna
Karczoch
Koper włoski
Owoce morza (w przypadku małż)
Makrela
Jednocześnie zawiadamiam was, że dołączyła do nas nowa administratorka, właśnie zozolek, której życzymy powodzenia!
Babciagramolka
Druga sprawa - Makrela - świeża czy wędzona - czy ta i ta ?
Pod małże zaliczamy Ostrygi ?
Grzyby leśne świeże - suszone czy te i te ?
Kapusta tylko świeża czy kiszona też ? I co z pekińską ? ( rozumiem , ze włoska i czerwona się łapią )
Papryka chyba też tylko świeża - marynowana odpada ? A jeśli przepis jest na marynowanie ?
Tit
Makrela może być zarówno świeża jak i wędzona.
Ostrygi też są małżami więc jak najbardziej się zaliczają.
Kapusta biała i kapusta włoska - kiszona jak najbardziej (pekinka nie)
Papryka świeża - jeśli użyta do przetworów tak, ale marynowana ze słoików nie
Babciagramolka
No to wszystko jasne --- dzięki ---- ale sie będzie działo :)
misia14
Babciagramolka
Wg mnie aktualne konkursy i Premiowane powinny mieć pierwszeństwo przed wszystkimi innymi wiadomościami .
gosia47-47
Babciagramolka
Sierpniowa była do 31 sierpnia. Wrześniowa jest od 4.09 godz 11.56 - czyli liczą się przepisy wstawione po tej godzinie .
Przykro mi - premiowanie nie działa wstecz.
Pyza
Tit
pacpaw
teraz doczytałemo tej luce startowej. Czemu więc 4 dni są bez kategorii? Proponuję, aby albo przedłużyć czas trwania poprzedniej kategorii promowanej do momentu startu nowej kategorii, albo zgodnie z nazwą miesiąca daną kategorią objąć pełny miesiąc, aby była zachowana ciągłość np. kategoria wrześniowa jest na cały wrzesień od 1 do 30.