Sposób przygotowania:
Kawa bananowo-czekoladowaEtap 1

Kawę przesypać do kubeczka, zalać wrzącą wodą, wymieszać.
Etap 2

Do gorącej kawy dodać połamaną na mniejsze kawałki czekoladę i odrobinę cukru waniliowego (można go pominąć), odłożyć na chwilę.
Jak czekolada się roztopi, dokładnie wymieszać i ostudzić.
Etap 3

Banana obrać, połamać na mniejsze kawałki, przełożyć do miski blendera.
Dodać do niego kostki lodu, mleko i czekoladową kawę. Wszystko dokładnie zmiksować, przelać do dwóch wysokich szklanek.
Etap 4

Śmietanę ubić na sztywno, dosłodzić cukrem pudrem.
Etap 5

Bitą śmietanę wyłożyć na kawę, posypać czekoladową posypką.
Podawać ze słomką od razu po przygotowaniu.