Sposób przygotowania:
Kisiel jabłkowy
Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Przygotować pół litra wody. Odlać pół szklanki a resztę przelać do garnka. Wrzucić starte na tarce jabłka i dodać 2 łyżki cukru oraz 1 łyżeczkę cynamonu. Zagotować.
W pozostałej wodzie wymieszać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Dodać do gotującej się wody. Dobrze wymieszać.
Pogotować kilka minut a następnie gorący kisiel przelać do miseczek bądź pucharków.
Przygotować pół litra wody. Odlać pół szklanki a resztę przelać do garnka. Wrzucić starte na tarce jabłka i dodać 2 łyżki cukru oraz 1 łyżeczkę cynamonu. Zagotować.
W pozostałej wodzie wymieszać 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Dodać do gotującej się wody. Dobrze wymieszać.
Pogotować kilka minut a następnie gorący kisiel przelać do miseczek bądź pucharków.